Bijeenkomst AVOS over ‘Helpende Handen’ voor India

 

Op 22 februari organiseerde de seniorenvereniging AVOS een bijeenkomst in de Kemphaan over het project Helpende Handen: een project in zuidoost India. Helpende Handen biedt opvang, liefdevolle verzorging en onderwijs aan weeskinderen, kwetsbare alleenstaande ouderen, vrouwen en mannen met psychiatrische ziekten, verstandelijke beperkingen en lichamelijke handicaps. Bekijk ook een de website: www.helpendehandenindia.nl.

Bart Veldpaus uit Venray zet zich hiervoor in en krijgt daarbij hulp vanuit het Dendroncollege in Horst.

Op de bijeenkomst presenteerde Theo Linssen, docent aan het Dendroncollege, een aantal korte films die in India waren opgenomen.

Deze films gaven een indringend beeld van het dagelijkse leven in de eigen opvang- en gezondheidscentra van het project, waaronder ook een Venray Huis.

Evenals Theo Linssen, die meerdere malen in India was, hebben ook een viertal leerlingen van het Dendroncollege het project bezocht.

Deze vier leerlingen, de zogenaamde ambassadeurs, die via een pittige selectieprocedure verkozen waren, gaven op de bijeenkomst in de Kemphaan tekst en uitleg over hun ervaringen in India. Zij hebben in India intensief opgetrokken met leerlingen en docenten van de Helpende Handen school. Ook waren er foto’s van het bezoek te zien.

De ongeveer 50 aanwezigen hadden veel vragen aan de ambassadeurs, die allen uitgebreid beantwoord werden.

De collectebus achter in de zaal leverde ruim 170 Euro op.