Om 14.00 uur waren iets meer dan 50 AVOS leden verzameld in de sfeervolle theetuin van het Odapark. De kerstmiddag stond dit jaar in het teken van vluchtelingen.
Daartoe waren een drietal vluchtelingen daadwerkelijk aanwezig bij de bijeenkomst.
Alle drie waren statushouders wat betekent dat ze in Nederland mogen blijven met recht op gezinshereniging.
Twee van hen kwamen van het AZC Blitterswijck. Het waren Rezkar Derke en Machmood Baravi, beiden uit Damascus die met een bootje en verder via de Balkan route uiteindelijk in Blitterswijck waren beland. Daar hebben ze elkaar voor het eerst ontmoet. Beiden musicus zijnde zijn ze samen gaan musiceren. Rezkar met zang en de Oed (soort gitaar) en Machmood met een keyboard in oosters-arabische uitvoering. Het was een bijzondere ervaring om hen te horen en zien spelen.
De derde gast was mevrouw Halima Alnor uit Soedan. Zij was in gezelschap van het AVOS lid Ad Steenkamer die nu ruim een jaar haar (taal)maatje is. Halima was haar man gevolgd in het kader van gezinshereniging. Na de inburgeringscursus leerde zij hier Nederlands.  Twee van hun kinderen zijn nu ook hier maar om haar dochter van 14 ook naar hier te krijgen is zij in een reeds jarenlang aanslepende kostbare ambtelijke strijd verwikkeld. Zij heeft hier uitgebreid over verteld.
Op initiatief van Ad werden twee mandjes klaargezet om Halima  hierbij financieel te ondersteunen. Dit leverde bijna 200 Euro op.
Jacques Kruunenberg, de echtgenoot van Ad Steenkamer droeg een gedicht voor genaamd ‘Onderweg’ van Ivo de Wijs.
Na de pauze verraste Jacq ons nog met een korte overweging ‘Onderweg terug van Betlehem’ met een bijzondere kijk op de drie Wijzen.
Niet onvermeld mag blijven de bijzonder fraaie kerststal met kerstgroep van Ad en Jacq, gemaakt van papier mache, die zij zelf samen met kinderen gemaakt hebben
Tijdens de pauze was er uiteraard koffie en de middag werd afgesloten met een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje.

Al met al een geslaagde middag.