( Persbericht dat 29 juli in de Peel & Maas heeft gestaan. )

Seniorenvereniging AVOS

Medio december 2015 werd de Venrayse seniorenvereniging AVOS opgericht. Deze onafhankelijke vereniging heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een springlevende organisatie bestaande uit 120 ook metterdaad betrokken leden.

Het door een commissie samengestelde jaarprogramma toont een scala van activiteiten, variërend van lezingen zoals b.v. over historie, museumbezoek, kerstbijeenkomst tot praktische zaken als rijvaardigheid. Het Gouvernement en de studio’s van L1 in Maastricht zijn bezocht. Op het programma staat een excursie naar het politiebureau in Venlo.

De Avos bestaat voor maar ook door de leden; onder de noemers kennismaken/ontmoeten en culturele activiteiten organiseren leden zelf extra activiteiten, dit vaak inhakend op actuele onderwerpen. Museum het Kurhaus in Kleef is bezocht, in Ysselsteyn was het ‘Vaerkes kieke’ met aandacht voor de bio-industrie en ook de Via Venray, in St. Oedenrode was er een rondleiding door het dorp. De komende algemene ledenvergadering wordt gehouden in het mfc in het Brukske, in september is er een excursie naar Tilburg voor bezoek aan het museum De Pont en het Textielmuseum, enz.

Samenwerking staat hoog in het vaandel. Samen met de KBO verzorgt de Avos maandelijks een fietstocht en een wandeling. De ‘standaard’ activiteiten zijn toegankelijk voor elkaars leden. Ook hier geldt: Samen sterk. Zo wordt er in het kader van belangenbehartiging samengewerkt binnen de Centrale van Ouderenverenigingen; provinciaal geschiedt dit met onze onafhankelijke zusterverenigingen.

Nog te noemen is de hoge opkomst van de leden en de goede sfeer, men staat open voor elkaar; het nuttige wordt met het aangename verenigd!

Kortom, de Avos is tot volle bloei gekomen en is inderdaad springlevend. Voor informatie zie de website www.avosvenray.nl of bel 0478-514362.